Texter

Ballad om vassa tänder

VÄLDIGT GÄRNA hade jag velat samla och ge ut ett litet häfte med mina texter men, som alltid, det blir så krångligt och så dyrt och tar sådan tida att söka rättigheter så jag måste avstå. EN text kan jag bjuda på därför att låten "Whiskey In The Jar" i original är så gammal så att den räknas som traditionell. Min förfärliga text till låten handlar om en man uppåt Smålandsgränsen som köpte sig en "Uppblåsbara Barbara" på Kiviks Marknad en gång på 60-talet. Redan första kvällen hade han lyckats bita punktering i öronen på den stackares varelsen och efter diverse misslyckade tätningar tvingades lämna in henne till cykelhandlaren i byn på lagning.

Ja nu sitter jag här hemma och min banjo lyckats stämma och slatt upp mig några whiskey som jag hade tänkt att klämma Med två fyror mig få gotta, för mycket med en åtta och vem är det och varför ska jag dricka med han "Motta"

Kom igen, kom igen, kom igen.. det var så länge sen och vi har inget brännvin kvar men whiskey in the jar. (refräng efter varje vers)

Men det var inte detta, jag hade tänkt berätta det ska handla om en man som köpt `na uppblåsbara spätta Och sen hemma i sin stuga, pumpat upp sin nya fruga och hur den stackars gummitanten fick gjort skäl för hela slanten

Ja det var pang pang på rödbetan, så att det sjöng i Gretan Ingen rast och ingen vila, ingen väntan vid nån mila. Minst en omgång varje timma, i en egendomlig dimma så den stackars överfallna, aldrig hann att kallna.

Men det blev väl alltför mycket, hon palla inte trycket och då gick det som det gick med allra sista rycket. Just när han skulle skjuta, ett skott i hennes skuta så for hon upp och runt i taket och ut genom en ruta.

"Jag kan se var Du har tafsat, jag kan se var Du har krafsat" sa cykelhandlaren "och här och där så har Du nafsat. Det finns inget jag kan göra, hon har punka på ett öra och där som ryggen slutar, hör man hur det tutar."

"Ja den stackars tösabiten, är ju alldeles uppsliten där solen aldrig lyser, kan man känna hur det pyser. Jag har ingen lapp som täcker, inte lim så det räcker och med hål i alla ändar tacka fan för att hon läcker"

Av detta kan vi lära, om vi i Barbara blitt kära Ja nu vet vi vad som händer med alltför vassa tänder. Så i samma situation, håll tillbaka på passionen och om Du måste bitas så ta med Dig cellusionen.